Welcome
nl-NL de-DE en-US
Search for

SCHIJVENS EN HAAR MVO BELEID

Schijvens heeft zich in haar strategisch plan ten doel gesteld om vanaf 2010 waar mogelijk maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Binnen de textielsector bestaan nog veel sociale wantoestanden en helaas is het grootste deel van de textielproductie nog steeds behoorlijk milieubelastend. Wij als producent zijn van mening dat het onze verantwoordelijkheid is om alleen met die productielocaties samen te werken die ook verantwoord ondernemen en die in overleg met ons een zorgvuldige keuze maken als het gaat om gebruik van de juiste materialen.

Onze keuze voor onderstaande partners weerspiegelt onze visie voor de toekomst. Wat ons betreft is deze samenwerking, deze co-creatie een stap in de goede richting, een stap richting bewustwording over het respectvol omgaan met mens en milieu. Een milieu waar onze kinderen, kleinkinderen en vele generaties daarna nog van moeten kunnen genieten.

Onze partners:

Fair Wear Foundation

Fair Wear Foundation (FWF) is een Nederlands multistakeholder initiatief met vertegenwoordiging van branche- en werknemersorganisaties en NGO’s. FWF zet zich in voor betere werkomstandigheden in textielfabrieken van aangesloten bedrijven. Affiliates van FWF willen met behulp van een werkplan, audits in fabrieken, een ‘corrective action plan’ en een sociaal jaarrapport deze omstandigheden verbeteren. De acht punten in de Code of Labour Practices van FWF zijn leeflonen, geen kinderarbeid onder 15 jaar, een gezonde werkomgeving, geen excessieve werktijden, geen discriminatie, een officieel contract, geen dwangarbeid en vrijheid van vakvereniging. Schijvens is lid van FWF.

Fair Trade Original en Max Havelaar

Fair Trade Original is een organisatie die sinds 1959 de kleine boeren op de wereld helpt door een eerlijke prijs voor hun producten te geven. De kleine boeren hebben vaak problemen met torenhoge schulden aan grote bedrijven door het kopen van gemuteerde zaden die de grond uitputten en waar speciale, dure pesticiden voor gekocht moeten worden. Stichting Max Havelaar is een keurmerkorganisatie die haar Fairtrade/Max Havelaar keurmerk uitleent aan producten die aan de fairtrade eisen voldoen. Een van de eisen is dat de hele productieketen, van kleine boer tot eindfabrikant, aangesloten is bij Fair Trade en een FLO-ID heeft. Schijvens is sinds kort licentiehouder van het Max Havelaar keurmerk. Schijvens promoot bij haar klanten de productie van kleding die voor minimaal 50% uit fairtrade (biologisch) katoen bestaat.

Oeko-Tex®

Oeko-Tex® is een internationaal instituut dat zorgt voor de certificering van textiel. Textielproducten worden getest op stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid. Zo wordt er getest op pesticiden, kleurechtheid bij speeksel en zweten, nikkel en PVC weekmakers. Ook niet textiele componenten van een kledingstuk, zoals knopen en ritsen, worden getest. Als een kledingstuk het “Confidence in Textiles” label draagt, weet de drager zeker dat het kledingstuk niet schadelijk is voor de gezondheid.
Schijvens heeft een Oeko-Tex® certificaat voor de Titan denim worker, de Solid Body Dry kleding en de Solid Thermo-kleding en is druk bezig met het aanvragen van certificaten voor de overige T’RIFFIC kledingstukken.

Sponsor MasterPeace

Op 21 september 2011 heeft in Utrecht de lancering van MasterPeace plaatsgevonden. Organisator van MasterPeace is Ilco van der Linde, initiator van evenementen als Dance4Life, Racism Beat It en Bevrijdingspop. Zijn visie is om op Wereldvrededag, 21 september, 2014 bij de piramides in Cairo een popconcert te geven, waar alle wereldwijde sympathisanten bij aanwezig mogen zijn. Tijdens dit concert zullen bekende zangers uit conflicterende landen samen een duet zingen. Het doel is om twintig miljoen mensen bij elkaar te krijgen die de veertien ergste conflicten op de wereld omarmen en de oplossingen promoten: connectiviteit, positiviteit, bouwen naar vrede en het reduceren van wapens en gewapende conflicten. Schijvens is sponsor van MasterPeace en heeft voor de pre-launch op 5 mei 2010 en de lancering op 21 september 2011 voor duizenden T-shirts en werkgilets met het MasterPeace logo gezorgd. Door deze sponsoring wil Schijvens uitdragen dat vrede op aarde erg belangrijk is.